Bizi Arayın:
0252 316 49 19

HALİKARNAS BALIKCISI

Halikarnas Balıkçısı’na : Özür dileriz Balıkçı, emanet ettiği maviyi ve Bodrum’u koruyamadık
  • Halikarnas Balıkçısı’na : Özür dileriz Balıkçı, emanet ettiği maviyi ve Bodrum’u koruyamadık
Dünyaca ünlü edebiyatçı, şair ve çevreci Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı 50. Ölüm yıl dönümünde Müzesi ve Mezarı’nın bulunduğu Gönültepe’de bir avuç insan tarafından anıldı. Kent Konseyi Başkanı Kaptan Arif Yılmaz yaptığı konuşmada “ Özür dileriz balıkçı, bize emanet ettiğin maviyi , mavi yolculuğu, koyları Bodrum’u koruyamadık” dedi.
Tarih: 12-10-2023 23:13

Muğla’nın Bodrum ilçesine sürgüne gönderilen ve ömrünün önemli bölümünü bu ilçede geçiren, Bodrum’un dünyaya tanıtılmasında ve mavi ile yeşilin korunmasında önemli rol oynayan edebiyatçı, şair, turizmci, yazar ve çevreci Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı ölümünün 50. Yılında mezarı ve müzesinin bulunduğu Gümbet Mahallesi’ndeki Gönültepe’de bir avuç öğrenci ve sevenleri tarafından düzenlenen tören ile anıldı. Törene Balıkçı’nın torun Sibel Kabaağaçlı, Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, öğrenciler ve denizciler katıldı.

BALIKÇI’NIN TORUNLARI OLMAKTAN GURURLUYUZ

Halikarnas Balıkçısı’nını hayaıt ve Bodrum’da geçirdiği günler öğrencilerin müzikli sohbeti ile yansıtılırken öğretmenleri Mine Mercan ile törene gelen liseliTurgutreis Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri duygulu anlar yaşadı. Öğretmen Mercan “Balıkçı’nın doğa ve çevre sevgisinİ , Bodrum’u korumaya yönelik çalışmalarını öğrencilerimize aktarıyoruz, Balıkçı’nın torunları olmaktan gururluyuz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz

ÖZÜR DİLERİZ BALIKÇI EMANET ETTİĞİN MAVİYİ VE BODRUM’U KORUYAMADIK

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Kaptan Arif Yılmaz yaptığı konuşmada Balıkçı’dan özür diledi. Yılmaz “Özür dileriz Balıkçı, bize emanet ettiğin, bıraktığın mavi yolculuğu, koyları, denizleri, Bodrum’u koruyamadık. Çocuklarımıza bile mavi yolculuğun ne olduğun anlatamadık. Bize bıraktığın cennet Bodrum’u senin istediğin gibi, doğası, kültürü, değerleri, mavi denizi ile koruyamamanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Senin bize bıraktığın mavi koyları mavi yolculuğu koruyabildik mi. Senin bize gösterdiğin gibi Bodrum7a gelecek nesillere taşıyabildikmi. Özür dileriz Balıkçı” dedi.

Balıkçı için hazırlanan tören Balıkçı’nın mezarına begonvil ve çiçeklerin bırakılması ile sona erdi.


Haberler