Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclisi kurulması için çalışmalara başlandı

https://anterhaber.com/kent-konseyi-cevre-ve-ekoloji-meclisi-kurulmasi-icin-calismalara-baslandi/11077/

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

Bodrum'un tarihsel, kültürel değerleri ve doğası, Anayasa ve yasalar hiçe sayılarak uzun zamandır var olan ve devam eden işgal, talan, rant politikalarına ve yıkıcı tahribatlara maruz kalmaktadır. Bunlara ek olarak son dönemde Bodrum çevre yolu, yeni alanların imara açılması, hazine arazilerinin kiralanarak, satılarak özelleştirilmesi ile yeni imar alanları yaratılması, TOKİ, ormanlık alanlara RES' ler, Aspat Koyu’nda suni tuzlu su kanalları, sulak alanlarda JES' ler, mavi yolculuk koylarına oteller, kıyıların halkın kullanımına kapatılması, yeni liman ve marinalar, 2016 yılında Diyanet Vakfı tarafından projelendirilen ve kamuoyunda yüksek itiraz üzerine durdurulan ancak 2020 Aralık ayında hafriyat çalışmaları başlayan, inşaat ruhsatının uzatılması, yapı projesi konusunda şeffaf ve net bilginin paylaşılmadığı külliye/cami projesi gibi, Bodrum’un varlığını ve ekosistemi olumsuz yönde etkileyecek emrivaki plan, proje ve uygulamalarla karşı karşıyayız.

Tüm bu dayatmalara karşı çıkarak yasal ve toplumsal alanlarda Bodrum’da mücadele veren STK, platform, inisiyatif ve bireysel katılımcılarla 07.02.2021 ve 20.02.2021 tarihlerinde yapılan toplantılarda, Anayasa’da hüküm altına alınmış olan yaşam hakkımızın, aynı çerçevede sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkımızın, kentsel haklarımızın, doğanın haklarının yok sayılarak sürdürülen bu politikalara karşı güç birliği ile, ortak söz söylemek ve mücadele etmek için, “Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclisi” kurulması talebi gelmiştir. Bu talep ve güncel koşullar göz önüne alınarak, BKK yönergesinin, m.11.a bendine göre, ivedilikle çağrı yapılması ve meclis kurulumuna destek olunması öncelikli görevimizdir.

Aşağıda belirtilen tarihten iki gün öncesine kadar Bodrum Kent Konseyi sekreterliğine email ile toplantıya katılım teyidi veren katılımcılara Zoom toplantı link ve şifresi gönderilecektir. ( email : kentkonseyi@bodrum.bel.tr )

Meclisin kurulması için 12.03.2021 Cuma günü saat 12.00 - 16.00 arasında yapılacak olan toplantıya katılımınız çok kıymetlidir.

TÜM CANLILARIN BİR ARADA EŞİT, ÖZGÜR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞI SAĞLIKLI BİR ÇEVRE ve BODRUM İÇİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM.

Bodrum Kent Konseyi

GÜNDEM

1) BKK hakkında kısa bilgilendirme yapılması,

2) BKK Çevre ve Ekoloji Meclisi katılımcılarının kendini tanıtması ,

3) BKK Çevre ve Ekoloji Meclisi’nin amacının anlatılması,

4) BKK Çevre ve Ekoloji Meclis Çalışma Yönergesi’nin görüşülmesi.




Haberler