Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Su Çalışma Grubu Kuruldu ve Çalışmalarına Başladı

https://www.bodrumgundem.com/2020/09/07/su-hakki-yasam-hakki-calisma-grubu-kuruldu-ve-calismalarina-basladi/

Bodrum’un su ve atık su sorunlarına çözüm üretme amaçlı olarak Bodrum Kent Konseyi bünyesinde Su Hakkı = Yaşam Hakkı Çalışma Grubu oluşturulmuştur.

Bodrum Gündem Haber

Çalışma grubu ilk toplantısını 05 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirmiştir. Su Hakkı = Yaşam Hakkı Çalışma Grubu; Erhan YÜRÜT, Gürol İNAN, Av. İzzet KAYAHANLI, Arif YILMAZ, Tuğrul ACAR, Prof. Dr. Hulusi BARLAS, Mustafa DİNÇ, Eftal KÖKLÜ, Mehmet ÜLKÜM üyelerinden oluşmaktadır. İlk toplantıda görev dağılımları yapılmış, çalışma stratejisini belirleyen kararlar alınmıştır.

Grubun öncelikli konuları arasında Bodrum Yarımadası’nın güney ve kuzeyinde 82.772 metre uzunluğunda, 9 yılda 1780 kez patlayan DSİ İsale Hattı ıslahı konusunda ilgili kurumlarla müzakereler yürüterek çözüme ulaşmak, Bodrum nüfusuna yetmeyen yılda 15,5 Milyon m3 su için ilave tedarik çözümleri üretmek yer almaktadır.

Ayrıca henüz atık su altyapısı olmayan mahalleler, arıtma tesisleri, sel baskınları, yağmur suyu kullanım imkanları, su kullanımının optimize edilmesi gibi konularda ihtiyaç ve talepleri toplayıp, gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek çözüme katkı koymak, gerektiğinde kamuoyunda farkındalık yaratmak grubun amaçları arasındadır.

Yıllardır çözülemeyen, yapılaşma ve artan nüfusla birlikte daha da büyüyerek kronikleşen bu sorun ile ilgili olarak zor bir göreve talip olduğumuzun bilinciyle; ortak aklın işletilmesini sağlayarak, bilimin ve teknolojinin imkanlarını kullanarak çözüme ulaşma inancıyla yola çıkılmıştır.







Haberler