Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Gündoğan Halk Kütüphanesi yenilendi

https://www.hurriyet.com.tr/gundogan-halk-kutuphanesi-yenilendi-40797063

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi, Gündoğan Mahallesi'nde hizmet veren Gündoğan Halk Kütüphanesi sivil toplum örgütlerinin desteği ile yeniden düzenlenip, törenle hizmete açıldı.

Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi Kadın Çalışma Grubu ve öğretmenler tarafından yeniden düzenlenen Gündoğan Halk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Açılışa, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi üyeleri, Gündoğanlı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz de, çok ulvi bir amaç için toplandıklarını belirterek, "Bilgi, öğrenme ve irdeleme yapamayan toplumların bugünlerini şekillendirme ve geleceklerini tayin edebilme imkanları yoktur. Umarım Gündoğan Halk Kütüphanemiz bilinçli ve akıllı toplumsal gelişimin yolunu açan küçük bir nüve olur" dedi.

Eğitime destek vermeye hep devam ettiğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şunları söyledi:

"Bizim en büyük görevimiz, sağlıklı ve bilgili nesiller yetiştirmektir. Eğer dünya insanları yetiştiremezsek ne medeniyetten ne birlikten ne de laiklik ve demokrasiden bahsedebiliriz. Onun için öğrenmenin ve okumanın yaşı yok ama eğitimin yaşı var. Bugün burada okumak, bilgi edinmek ve dünyaya ayak uydurabilmek için öğrenmemiz gereken birçok bilgi kitaplarının bulunduğu bir yerin açılışını yapıyoruz. Bodrum gibi medeni bir yerin belediye başkanı olarak bundan gurur duymamak elde değil.  Gönül isterdi ki sizin gibi aydınlık ve medeni insanlar, ülkemizin her yerinde bir kütüphane açılması için şu birlik ve beraberliği ortaya koysun. İnanıyorum ki sizler sadece Bodrum Yarımadası'nda değil güzel ülkemin her şehri, ilçesi ve köyünde bu eserlerinizle, bugün açmış olduğumuz eserinizle övüneceksiniz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Kocadon, vatandaşlar ve öğrenciler ile birlikte kütüphaneyi gezdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)


Haberler