Bizi Arayın:
0252 316 49 19

HAMDİ TOPÇUOĞLU, KONSEY BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ…

https://www.bodrumgundem.com/2016/09/06/hamdi-topcuoglu-konsey-baskanligindan-istifa-etti/

Gelecek yıl Haziran ayında görev süresi bitecek olan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, İstifa etmek çok güzel bir davranış, keşke herkes istifa yetkinliğinde bulunabilse. Ben sivil toplum örgütlerinde ebedi başkanlıklara karşıyım” diyerek istifa etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyinin olağanüstü olarak gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında konuşan başkan Hamdi Topçuoğlu, istifası ile ilgili olarak şöyle bir açıklamada bulundu “İstifa etmek çok güzel bir davranış, keşke herkes istifa yetkinliğinde bulunabilse. Ben sivil toplum örgütlerinde ebedi başkanlıklara karşıyım. Eğer projeniz ve ekibiniz varsa dört yıl hizmet etmek için inanın fazla.  Bir şeyleri devredebilmemiz gerekiyor.  Eleştirmek çok kolay, iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum.” Dediği konuşmasında özellikle Pınarlıbelen’de restorasyonu tamamlanan okul projesinde  Konsey olarak yaptıkları çalışmalara engel olmak isteyenlerin kendisinin cep telefonuna gönderdikleri mesajları hala silmediğini, gerekirse de bunları paylaşabileceğini ifade etti. Topçuoğlu  “Ama yılmadık. Biz mücadele ettik ve bir okulu tekrar eğitime kazandırdık.” diyerek tamamladı.

“Kent Konseyi, Demokles’in Kılıcı Gibi Belediye Başkanının Denetçisi Değildir”…

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan konsey genel kuruluna saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlandı.  Divan heyeti seçimin ardından Bodrum kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu göreve geldiği 2012 yılından bu yana konsey olarak yaptıkları çalışmaların yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Divan başkanlığını Yaman Olgaç’ın yaptığı kurul toplantısında konuşan Hamdi Topçuoğlu, kent konseylerinin ne anlama geldiğinin tam olarak anlaşılmadığını belirttiği konuşmasında “Bu dört yıl içinde neler yapıldığını size anlatmak istiyorum. Bir şekilde bunun hesap verme olduğunu da kabul etmenizi diliyorum. Kent konseyi belediyelerin arka bahçesi değildir. Belediye başkanlarının hık deyicisi değildir.  Ayrıca Demokles’in kılıcı gibi belediye başkanının da denetçisi değildir.”  Dedi.

“Yerel Aktörlerle Uyumsuzluklar Olabilir”…

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu bu süreçte maddi olarak yaşadıkları zorlukları da dile getirirken, “Göreve başlarken bir yerimiz bile yoktu. Bugün Türkiye Kent Konseyleri Yürütme Kurulunun sekiz üyesinden biriyiz.  ” Dedi. Topçuoğlu, dört yıllık faaliyet sunumumun ardından divan başkanı yaman Olgaç’a kırmızı bir zarf içinde istifa dilekçesini sundu. Görev süresinin bitmesine kısa bir zaman kala istifa eden ve Genel Kurulda istifasının nedeni  ile ilgili detay vermeyen Topçuoğlu, çıkışta kendisine yönelttiğimiz sorulara şöyle cevap verdi “Görev süresinin bitmesi diye bir şey yok. Aslında yorumlama olayı orada çok önemli. Dört yıl bir sivil toplum başkanlığı projeniz varsa, ekibiniz varsa bence yeterlidir. Bu açıdan istifanın da bir kültür olduğunu bilmemiz gerekiyor.  Bir yere kadar getirebiliyorsunuz. Yapabiliyorsanız devam edersiniz, yapamıyorsanız bırakırsınız. Kurumsallaşmışsanız o zaten devam eder. “ Dört yıl boyunca beraber mesai yaptığı ekibine teşekkür eden Hamdi Topçuoğlu “Projelerinizi yürütebilmeniz için başka bileşenlere ihtiyacınız var. O bileşenlerle birlikte çalışamıyorsanız projeleriniz boşta kalır ve özellikle de kendi dışınızdaki güçlere karşı mahcup olma durumuna düşersiniz. Ya projelerinizden vaz geçersiniz, ya da ortaklarınızdan. Ben büyükşehir belediye başkanımızla inanılmaz bir uyum içinde çalışıyordum. Karaova gibi bir örnekte gördünüz.  Vali beyin buraya ne kadar ağırlık verdiğini biliyorsunuz. Valilik ve üniversite temsilcisi de projemize paydaş oldu.  Demek ki benim bu tür kurumlarla herhangi bir sorunum yok.  Yerel aktörlerle uyumsuzluklar olabilir her zaman için, olmaması diye bir durum yok. Ama bunu büyütmemek gerektiği kanısındayım. Uyum olduğu kadar uyumsuzluk da doğal bir şeydir. Sadece ekiplerin verimli çalışabilmesi için aktörlerin birbirleri ile uyum içinde çalışması gereklidir.  Bu uyum olmayabilir, olmadığı zamanda ‘Bir dakika ben bir adım geride durayım’ demek benim için bir erdemdir.  Böyle bırakabilmek herkese nasip olan bir şey değil. Gerçekten bugün çok mutluyum böyle bıraktığım için“ dedi.

Hamdi Topçuoğlu’nun istifası ile boşalan başkanlık koltuğuna; Genel Kurulun oy çokluğu ile aldığı karar neticesinde, Haziran ayına kadar geçici başkanlık yapmak üzere konsey yürütme kurulu üyeleri kendi aralarından bir başkan seçecek.



Haberler