Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Eğitimlere Kaldığı Yerden Devam

https://kenttv.net/egitimlere-kaldigi-yerden-devam

Eğitimlere Kaldığı Yerden Devam

Bodrum Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Mahalle Gönüllüsü projesi kapsamında 3 ay ara verilen eğitimler yeniden başladı.

7 Haziran 2020 15:350

  •   

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından, Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşlarla organize bir şekilde çalışarak, hayvanların yaşam hakkını kanunlara uygun ve daha kapsamlı korumayı hedefleyen Mahalle Gönüllüsü projesi kapsamında, Belediye Gönüllüsü Eğitimi verilmeye başlanmıştı. Koronavirüsten dolayı yaklaşık 3 ay ara verilen eğitimlere yeniden başlandı. 

Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde hukuk alanında Av. Vahit Çevik ve Av. Arzu Ayyıldız, hayvan sağlığı ve ilkyardım alanında Veteriner Hekim Ahmet Kurt bilgiler aktardı. Eğitim, koronavirüs tedbirleri ile gerçekleştirildi. 

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı İnci Kutay, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bu çalışma grubu içerisinde oluşturduğumuz bazı projeler vardı. Bu projelerden bir tanesi de kimliklendirme ve kısırlaştırma çalışmasıydı. Bunu hemen hemen tamamlıyoruz. Bir taraftan da gönüllü eğitimleri yapıyorduk. Pandemi dolayısıyla ara vermiştik. Şimdi gereken önlemleri alarak eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerden sonra, Belediye Başkanı ve Yardımcısı tarafından eğitimlere katılanlara gönüllü kartları verilecek.”

Eğitimlerin içeriği hakkında da bilgiler veren Kutay, şöyle devam etti:

“Eğitim konusu ikiye ayrıldı. Bir bölümde veterinerlik ile ilgili bilgiler alıyorlar. Acil durumda kliniğe yetişene kadar neler yapmak lazım? Nasıl davranmalıyız? Diğer eğitim de hukuksal alanda. Hayvan hakları, hayvan sahibinin hakları, kanunun ilgili maddeleri, hangi resmi kurumun hangi alanda yetkili olduğu konularında bilgilendirme yapılıyor.”

Yeterli sayıya ulaştıkça eğitimlerin devam edeceği bildirildi. 


Haberler