Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Sorumlular İçin Yasal İşlem Başlatılsın!

https://kenttv.net/sorumlular-icin-yasal-islem-baslatilsin

Sorumlular İçin Yasal İşlem Başlatılsın!

Bodrum Kent Konseyi, ilçedeki isale hattı patlakları ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

16 Ağustos 2020 20:543

Dün Torba Mahallesi’nde yaşanan isale hattı patlağı sonrası Bodrum’a 36 saat su verilemeyeceği duyurulmuştu. Arıza ile ilgili çalışmalar sürerken Bodrum Kent Konseyi, kentin en büyük sorunlarından biri haline gelen su isale hattı patlakları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Torba Mahallesi’nde patlağın yaşandığı noktada gerçekleştirilen basın açıklamasını Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Yetkililerin Dikkatine. Hijyenin bu kadar önemli olduğu pandemi döneminde defalarca susuzluğa mahkum olduk. Ekonomisi önemli ölçüde turizme bağlı bir ilçenin pandemi koşullarıyla zorunlu olarak 180 günden 40 güne sıkıştırılmış sezonunda 36 saat susuzluğa mahkum ediliyoruz. 2041 yılına kadar su sorunumuzun çözüleceği müjdesiyle DSİ tarafından yapılan isale hatlarının henüz Büyük Şehir Belediyesi’ne bile teslim edilemediğini görüyoruz. Yani yıllardır süren su sorunumuza çözüm beklerken, hangi bölgeye ya da kime isabet edeceği belli olmayan bir kaza piyangosu sorunuyla karşı karşıya kaldık. Bugüne kadar gerçekleşen 1780 patlamaya bakıldığında maalesef olasılığı yüksek bir piyango. Bu kadar kaza tesadüf olamaz, daha ne bekliyoruz? Asıl şans bugüne kadar bir can kaybı olmaması. Ne bekliyoruz? İnsanlar yaralandıktan ya da can kayıpları olduğunda mı sorumlu arayışına başlayacağız? Artık Yeter!!! Turizmde en çok geliri sağlayan üçüncü il olan Muğla da, onun turizmin incisi dünyaca marka olmuş ilçesi Bodrum ve onun cefakar halkı da bu ilgisizliği hak etmiyor. Biz Bodrum Kent Konseyi olarak öncelikle DSİ ya da Büyükşehir Belediyesi demeden yetkililerden sorunun çözümünü bekliyoruz. Sonra, boşa akan 4,5 milyon metreküp suyun, tamire harcanan yaklaşık 29 milyon TL Büyükşehir bütçesinin ve heba edilen kamu kaynaklarının takipçisi olacağız.”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, “Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarımızdır. 4735 sayılı kamu ihaleleri ve sözleşmeleri kanunun madde 27, 28, 30 ve 31 göz önünde bulundurularak sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yılmaz, Kent Konseyi bünyesinde isale hattı patlakları ile ilgili çalışma grubu kuracaklarını, DSİ ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerini gruba davet edeceklerini söyledi.




Haberler