Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Mücadele Kesintisiz Sürecek...

https://kenttv.net/mucadele-kesintisiz-surecek

Bodrum Kent Konseyi'nin öncelikleri arasına aldığı tabela ve totem kirliliği ile mücadelede gelinen nokta Kent TV’de konuşuldu.

5 Mart 2020 11:200      

Bodrum’da kent estetiği konusunda büyük bir sorun haline gelen totem ve tabela kirliliği ile mücadele, Kent TV ekranlarında anlatıldı. Alp Arbak’ın hazırlayıp sunduğu Ayna programına konuk olan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ve Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu sözcüsü Gürol İnan, bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. 

Bodrum’da dev totemler yüzünden neredeyse denizi ve yolu göremeyecek duruma gelindiğini belirten Arif Yılmaz; “Bu çağda totemle, tabelayla reklam yapmaya kalkmak abesle iştigal. Artık dijital dünyaya döndük, herkes navigasyonla gideceği yeri buluyor. Dikilen totemler de Bodrum markasını kullanarak prestij sağlamaya çalışma çabası. Ama bu tarz totem ve tabelaların artık hiçbir etkisi yok. Tam tersi Bodrum’da çok büyük bir kirlilik yaratılıyor. Bu yüzden Kent Konseyi olarak bu yönde çalışmalarımız başladı. Bu yönde çalışan arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz grup, bir plan çerçevesinde çalışmaya başladı. Sayın Kaymakamımız, belediye başkanımız, Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız, Ticaret Odası başkanımız, Esnaf Odası başkanımızla birlikte hareket ediyoruz. Bu kişiler ve Sivil toplum örgütleri bizlere destek veriyor. Bu mücadeleyi sürekli hale getirip gündemde tutmalıyız. Tüm Bodrum’u yanımızda görmek istiyoruz. Gelin bu mücadeleyi hep beraber yapalım” dedi.

BU BİR SEFERBERLİK

Bodrum’da totem ve tabela kirliliğinden başlamak üzere, kent estetiğini bozan tüm unsurlarla mücadele etmek ve çözümler üretmek için Bodrum Kent Konseyi bünyesinde Kent Estetiği Çalışma Grubu oluşturulduğunu söyleyen ve bu grubun sözcülüğünü yapan işinsanı Gürol İnan, totem kirliliği ile mücadeleye kendi ortağı olduğu firmanın totemini kaldırarak başladıklarını söyledi. İnan “Bodrum bir turizm kenti. Ben çok seyahat ettim, inanın Dünya’nın hiçbir yerinde böyle çirkinliklere rastlamak mümkün değil. Tabelaların bir zaptırapt altına alınmasını, belli ölçeklere, belli standartlara kavuşmasını istiyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Sökülen totemin yerine zeytin ağacı dikeceğiz. Herkese aynı şeyi tavsiye ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, Karayolları ve Koruma Kurulu’nu ziyaret edip bu konuyu dile getireceğiz. Bu totemlerin çoğu Karayolları çekme mesafesi içinde. Büyük bir çoğunluğun izni yok. Her ne kadar belediye şartnamesinde bu tarz tabelalar için belli standartlar olsa da bu kriterlere uyulmamış. Buna da göz yumulmuş. Ama maalesef totem ve tabelalar kenti kirletiyor. İnşallah bunlardan çok kısa süre içerisinde kurtuluruz. Bu bir seferberlik. Belediyenin, Karayolları’nın, Koruma Kurulu’nun en önemlisi de halkın desteğini istiyoruz” dedi.
 



Haberler