Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Bodrum’dan Öldürme Yaşat Çağrısı

Bodrum’dan Öldürme Yaşat Çağrısı

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili gündeme gelen yasa tasarısına karşı Bodrum’da bir araya gelen vatandaşlar "Öldürme Yaşat" çağrısında bulundu.

27 Mayıs 2024     

Bodrum Belediye Meydanı’nda can dostları ile gelen yüzlerce vatandaş, "Onlar Bizim Canlarımız, Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat", "Yaşamak Güzeldir, Yaşatmak Daha Da Güzeldir", "Mahşer Günü Hep Birlikte Olacağız, Öldürmeyin", "Katliamdan Yasa Olmaz", "Toplu Katliama Hayır", "Toplama Vahşetine Dur De" yazılı dövizler açtılar, “Öldürme Yaşat" sloganları attılar.

Eylemde konuşan İstanbul Barosu avukatlarından Kübra Oktay, “Damarımıza basıldığı için bu yasanın, bu katliam yasa mecliste dahi tartışılırsa senelerdir hanımefendiliğinin koruyan bu insanların nasıl bambaşka bir hale geleceğini umarım tahmin ediyorsunuzdur. İzin vermeyeceğiz, hukuki olarak var gücümüzle bu savaşımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Onursal Özbek ise Dünya’nın sadece insana ait olmadığını dile getirerek şöyle konuştu;

“Dünya sadece insan için tesis edilmiş bir oyun alanı değil, diğer canlılar da bu oyun alanında yememiz, giymemiz ve ezmemiz için oluşturulmuş oyuncaklar değil. Bu mantığı aşmadığımız sürece ne doğal felaketlerden ne başka ekolojik sorunlardan kurtulamayacağız. Bir de bu işin yasal boyutu var. Biz bu yasayı uygulatmayacağız. Böyle bir yasanın çıkmasına ve çıktıktan sonra uygulanmasına hukuki olarak engel olmak için her şeyi yapacağız. Biz bu konuda tüm vatandaşlarımıza yardım sözü veriyoruz. Bütün baroların benimle aynı dili konuşacağından emin olun. Hepimiz bu eylemlilikte birlikte olacağız.”

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanlığını temsilen konuşan Veteriner Hekim Bedirhan Akyüz, “Hipokrat’tan günümüze evrensel hekimliğin en önemli değerlerinden biri önce ‘zarar verme’ ilkesidir. Yararlı olma ilkesi ise hayvanların sağlık ve refahına verilecek zararların engellenmesi ve iyiliğin arttırılması halidir.” dedi. 

Veteriner Hekim Bedirhan Akyüz, veterinerler olarak sahipsiz hayvanları uyutma işlemini yapmayacaklarını söyledi. 

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’nun gönüllü avukatlarından Oğul Günal da bu yasanın geçmesine izin vermeyeceklerini dile getirerek şöyle konuştu;

“Sokak hayvanlarının refahını korumamız gerekirken, onlara daha iyi yardım etmenin yollarını tartışmamız gerekirken geldiğimiz noktada hayvanların yaşam hakkını korumanın derdine düşmüş bulunmaktayız. Üzgünüz ve çok kızgınız. İnsanlar zannediyor ki sokaklar köpeklerle dolsun istiyoruz. Hayır, biz zaten sokaklarda hayvan yaşamamalı diyoruz ama basiretsiz yöneticiler, laf olsun diye çıkarılan kanunlar denetim ve kısırlaştırma görevini yapamayan yerel yönetimler, gerekli önlemleri almayan kanun koyucular yüzünden şu an sokaklarımızda önüne geçilmesi gereken bir popülasyonla karşı karşıyayız. Bunun farkındayız Ancak bu hususta hiçbir suçu olmayan tek varlık sokaklarımızdaki masum canlarımızdır ve bu sorunun çözümü katliam değildir.”

Eylemin son konuşmacısı Av. Arzu Ayyıldız, Muğla’da 2 Haziran’da yapılacak büyük basın açıklamasına herkesi davet etti. 

Konuşmaların ardından vatandaşlar dağıldı. 


Haberler