Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Bodrum yat limanı projesi ÇED toplantısı tepkiler üzerine ertelendi

https://www.evrensel.net/haber/421790/bodrum-yat-limani-projesi-ced-toplantisi-tepkiler-uzerine-ertelendi

Bodrum yat limanı projesi ÇED toplantısı tepkiler üzerine ertelendi

Bodrum'da yapılması planlanan yat limanı ve otel projesi ÇED toplantısı Bodrum Kent Konseyi, çevre örgütleri, siyasi parti ve oda temsilcilerinin tepkisi üzerine ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

PAYLAŞ

Uğurcan ÇAKAR
Muğla

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde Akdeniz foklarının barınma yavrulama ve yaşama alanı olan Tilkicik Koyu’nda Kızılada Yönetim Otelcilik Turizm ve İnşaat Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Kızılada Yat Limanı ve Otel Projesi ile ilgili ÇED toplantısı yapılmak istendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür tarafından Yalıkavak Mahallesi'ndeki bir otelin restoran bölümünde düzenleneceği açıklanan ÇED Halkın Bilgilendirme Toplantısına katılan Bodrum Kent Konseyi, çevre örgütleri, siyasi parti ve oda temsilcileri, pandemi döneminde Bodrumluların toplantıya katılamadığını bu nedenle toplantının iptal edilmesini talep etti.

Birkaç kişinin 50 imzalı bir dilekçe ile gelerek toplantının yapılmasında ısrarcı olması üzerine, toplantının iptal edilmesini isteyen örgüt ve oda temsilcileri tepki göstererek imzaların başka kişiler tarafından başka yerde atıldığını iddia etti.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTININ ERTELENDİĞİNİ DUYURDU

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz toplantının iptali için yaklaşık 80 kişinin imzaladığı dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine sundu. Yaşanan tartışmalar sonrası toplantıyı düzenleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, pandemi koşullarının uygun olmaması nedeniyle tutanak tutarak toplantının ertelendiğini duyurdu.

"YAPI KAYIT BELGELERİ İPTAL EDİLMELİDİR"

Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Gamze Türk, projeyle ilgili yapılmak istenen ÇED toplantısın pandemi nedeniyle ertelendiğini söyleyerek, "Ertelenmeyi pandemi koşulları ortadan kalkana şeklinde kadar anlıyoruz. Umarım iki gün sonra toplantıyı tekrardan düzenlemezler" dedi.

Projede yat limanı ve otel için meşru zemin yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Türk, "Plan onaylı bir plan değil. Onaylanmasına da imkan yok. Ancak kıyı mevzuatı değişse onaylanabilir. Hukuken yapı kayıt belgeleri hükümsüzdür. Bununla ilgili biran önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yapı kayıt belgelerini iptal ettirmesi gerekmektedir" diye konuştu.

"BU PROJELER DOĞAYI ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİNDİR"

Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç da, bakanlığın genelgesine rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ÇED toplantısını yapmasını kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu projeler doğayı, denizleri, kıyıları yağmalamak ve şirketlere peşkeş çekmek içindir. Sendikaların, partilerin, odaların hiç bir etkinliği yapılamazken bu ÇED toplantına izin verilmesinin nedeni yangından mal kaçırır gibi yağmaya, talana kucak açmaktır" dedi.

"ÇED TOPLANTISINA HERKES KATILMALI"

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ise hafta içinde yapılmak istenen ikinci ÇED toplantısı olduğunu hatırlatarak, "Pandemi koşullarına rağmen olumsuz ortamlarda ÇED toplantısı yapılmak istendi. Buna tepki gösteriyoruz, dilekçemizi verdik. ÇED toplantısı yapılmalı ancak herkesin katıldığı bir şekilde yapılmasını talep ettiğimizi söyledik" diye konuştu. Yılmaz, proje ile kıyıda yapılaşmanın önünün açılmak istendiğini dile getirdi.



Haberler