Bizi Arayın:
0252 316 49 19

Fatsa Modelini Uygulayan Bir Belediye Olmak İstiyoruz

https://www.bodrumgundem.com/2019/05/24/fatsa-modelini-uygulayan-bir-belediye-olmak-istiyoruz/

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Yerel yönetimler, siyasi kuruluşlar sadece kendi kararlarını alıp yönetebilirler ancak biz Fatsa Modelinde olduğu gibi mahalle meclislerinin aldığı kararları uygulayan bir belediye olmak istiyoruz…” sözleri Bodrum Kent Konseyi Seçimli Genel Kuruluna damgasını vurdu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulunda önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın konuşmaları damgasını vurdu. Eski kent konseyi Başkanı Demiröz görev yaptığı süreç ile ilgili sitemde bulunurken tüm sorumluluğu başkan olarak üzerine aldığını ifade etti.

Diğer yandan Bodrum Kent Konseyi Seçimli Genel Kuruluna katılan ve kısa bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Türkiye’nin bir dönemine damgasını vuran, Belediyecilik ve Yerel Yönetim konusunda dünyaya örnek olarak kabul edilen Fatsa Modelini örnek aldığını kaydetti. Başkanın konuşmasında  yer alan “Yerel yönetimler, siyasi kuruluşlar sadece kendi kararlarını alıp yönetebilirler ancak biz Fatsa Modelinde olduğu gibi mahalle meclislerinin aldığı kararları uygulayan bir belediye olmak istiyoruz. Halkın istemediği bir şeye imza atmak kesinlikle istemiyoruz, bu durumun bizim işimizi kolaylaştıracağını, bizi rahatlatacağını da biliyoruz ve bu zihniyetle kentimizi yöneteceğiz…” ifadeleri katılımcılar önce inanamadı, ancak algılayınca da coşkuyla alkışlandı.

Sosyal Demokrat Belediyecilik Anlayışına Vurgu Yapılan Örnek Bir Konuşma…

Başkan Ahmet Aras konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu seçim kentimiz için çok önemli. Malumunuz bizlerde seçim sürecinde hep, kenti paydaşlarla, kentlilerimizle beraber yöneteceğiz diye ifade etmiştik. İşte bunun ilk adımı bugün tezahür edecek inşallah. Kent Konseyi, kentte yaşayanların bütün kararlara katılımını sağlıyor. Yerel yönetimler, siyasi kuruluşlar sadece kendi kararlarını alıp yönetebilirler ancak biz Fatsa Modelinde olduğu gibi mahalle meclislerinin aldığı kararları uygulayan bir belediye olmak istiyoruz. Halkın istemediği bir şeye imza atmak kesinlikle istemiyoruz, bu durumun bizim işimizi kolaylaştıracağını, bizi rahatlatacağını da biliyoruz ve bu zihniyetle kentimizi yöneteceğiz. Yönetimi devir aldığımızdan bugüne bu durumun pek örneklerini göremediniz ama biz de içeride kurumsal yapıda hazırlık yapıyoruz. Bu konuda, önümüzdeki süreçte yeni seçilecek başkan ve üyeleri ile birlikte kentimizi yöneteceğimize emin olabilirsiniz. Sizlere tamamen inanıyor ve güveniyoruz çünkü Bodrum’u, insanlığı, çevreyi ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. Bodrum’a zarar verecek her şeyin önünde durmak istiyorum ancak altımın dolu olmasını istiyorum işte onu dolduracak olanda sizlersiniz…”


Haberler